Over Boetech

Wie zijn wij?

Boetech is een all-round installatiebedrijf welke zich speciaal richt op de melkveehouderij. Het bedrijf is opgericht in 1997 en heeft de start van de ontwikkeling van de melkrobot van dichtbij meegemaakt. Vandaar dat er veel kennis in huis is van zowel de melkveehouderij in het algemeen en in het bijzonder van de melkrobot en alles wat daarbij komt kijken.

De meeste medewerkers van Boetech hebben naast een technische scholing een agrarische achtergrond en ervaring. Dat praat makkelijker en leidt tot een sneller oplossen van eventuele problemen. Door deze lange ervaring en ook de vele soorten van systemen noemen wij ons specialist in zowel melkrobots als melkveestallen. Het voordeel hiervan is dat de melkrobot onderdeel van een melkveestal is en dat de melkrobot ook een spil hierin is, bijvoorbeeld om : “vrij koeverkeer” mogelijk te maken.

Door onze buitenlandse contacten vernemen wij ook van over de grens welke ontwikkelingen elders voorkomen en aan welke oplossingen men behoefte heeft.

De melkrobot maakt vrij koeverkeer binnen de melkvee stal mogelijk. De melkrobot alleen kan dit niet verwezenlijken. Daarom biedt Boetech een complete lijn van hekwerken welke het vrije koeverkeer in nauwe samenhang met de melkrobot mogelijk maakt. Kijkt u maar eens op het filmpje waarin deze samenwerking duidelijk naar voeren komt.

Naast hekwerken, vervaardigen en leveren wij ook buffervaten met aansturing waardoor een ongestoorde werking van de melkrobot tijdens reinigingsmomenten mogelijk wordt. Ook leveren wij een voorkoeler welke naast energie ook de melkkwaliteit bevordert door snelle afkoeling en lagere instroomtemperatuur in de melktank. Boetech is dealer en installateur van de Nedap tochtdetectie. Wij verzorgen het gehele traject: van aanleg en implementatie tot instructie.

Wij zijn gecertificeerd installateur van de Lely Melkrobotsystemen

Wij zijn gecertificeerd installateur van de Lely Melkrobotsystemen in Nederland maar ook voor Belgie en Luxemburg. Onze activiteiten verrichten wij in nauwe samenwerking met, en vaak in opdracht van het Lely Center in uw regio.

Omdat wij het belangrijk vinden om behalve nieuwe producten ook vernieuwing in bestaande producten te kunnen ontwikkelen beschikken wij over een eigen machinepark en deskundig personeel. Deze afdeling is gevestigd in Almere. Problemen uit de praktijk worden binnen deze afdeling tot bruikbare oplossingen teruggebracht. Voorbeelden vindt u terug in onze productencatalogus.

Hoe gaan wij te werk?

  • Boetech Automatisering BV wordt (meestal) door het Lely Center ( in uw regio) gevraagd om een melkrobot te installeren, verplaatsen of modificeren. Ook kan er een vraag komen om het melksysteem aan te passen, bijvoorbeeld door installatie van een voorkoeler. Daarnaast kan aanpassing van het hekwerk ter sprake zijn gekomen of is de stalopstelling gewijzigd waardoor het hekwerk dient aangepast te worden.
  • Boetech Automatisering neemt contact op met de melkveehouder om de plaatselijke situatie door te spreken of ter plekke te bekijken- afhankelijk van de vraag en behoefte.
  • Daarna vindt offerte plaats met heldere omschrijving van uit te voeren werk en prijs. Indien u akkoord bent met de offerte wordt een datum afgesproken waarop de werkzaamheden worden uitgevoerd.
  • Na uitvoering van de werkzaamheden kunt u uiteraard –nog steeds- bij Boetech Automatisering BV terecht met uw vragen over de geinstalleerde zaken. Mocht u nog andere vragen hebben kunt u uiteraard ook contact met ons opnemen.

Wij werken nauw samen met uw Lely Center in de regio omdat deze de situatie vaak het beste kan beoordelen. Daarnaast is dit uw aanspreekpunt in de regio en houden wij ons uitsluitend bezig met installatiewerk op en rondom de Lely Melkrobot.